Ik had mijn eerste column na lange afwezigheid natuurlijk willen beginnen met een leuk recept. Lekker herfstig taartje, of een heerlijk oventoetje. Maar helaas moeten jullie het doen met iets wat ik op dit moment even veel belangrijker vind. En met jullie wil delen.
Vanmorgen werd ik op Twitter geattendeerd op een artikel over Mc Donalds. Wat gaat er nu eigenlijk precies in hun burgers, in dit geval de Mc Rib. Nadat ik het gelezen had en opnieuw geplaatst reageerde er iemand met het een nog veel schokkender filmpje. Ik kan jullie allemaal aanraden dit filmpje zorgvuldig te bekijken. En jezelf af te vragen of we dit wel willen. Zonder de clou van tevoren bekend te maken moet ik bekennen dat ik echt geschokt was.
Wat doen we ons lichaam aan. Waarom staat de overheid toe dat er bedrijven zijn die ons vergiftigen met voedsel wat de naam voeding eigenlijk niet zou mogen dragen?
En erger nog, wat doen we onze kinderen aan met de “onschuldige” Happy Meal traktatie?
Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden. Of je net zo schrikt als ik deed, of het je aan het denken zet. En of je er iets mee doet. Laat het me weten.
Zoete groet,
Nanette Booij, @zaligzoet
PS over twee weken gewoon weer een heerlijk recept! Beloofd!
Noot van de redactie: De mening van de lezers en lezeressen is van harte welkom. Denk je er misschien anders over of heb je artikelen die het tegendeel bewijzen: laat het ons weten!
Nanette Booij verzorgt de kookrubriek op Damespraatjes: “ Kookpraatjes”. Ongeveer iedere twee weken presenteert ze een smakelijk en origineel recept, zowel hartig als zoet en voorzien van leuke en handige tips. Nanette schreef het boek Sugar Sweet Secrets dat vorig jaar bij uitgeverij Scriptum verscheen.
Nanette Booij -
Beste Annemiek,
Ik weet dat er meerdere filmpjes in omloop zijn die wel degelijk blijk geven van bijzondere toevoegingen.
Ik ga me hier eerst verder in verdiepen voor ik inhoudelijk reageer.
Indien nodig zal ik de column aanpassen.
Hartelijke groet,
Nanette Booij