Dit is het verschil in calorieën tussen witte wijn, rode wijn en rosé!

Wit, rood of rosé… Ik lust het allemaal! Tijdens een fijne lunch drink ik graag een glas witte wijn, terwijl ik ‘s avonds op de bank veel liever rood drink. Tijdens een mooi diner wil ik het allebei, afhankelijk van het gerecht. Zomers op het strand maak je mij blij met een ijskoud glas rosé. Jummie!

Maar, in wijn zitten flink wat calorieën. Helaas… Hoewel dit natuurlijk balen is, heeft het ook één voordeel: het zorgt ervoor dat je je niet elke keer helemaal volgiet. Zouden er nauwelijks calorieen in wijn zitten? Dan zou ik zeker meer drinken. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zien we maar weer.

Ik vroeg me af hoeveel calorieën er nou in wat zit. Hierbij het verlossende woord:

  • Droge witte wijn bevat 100 calorieën per glas
  • Rosé bevat 106 calorieën per glas
  • Rode wijn bevat 123 calorieen per glas
  • Zoete witte wijn bevat 144 calorieën per glas

Dat verschilt dus flink van elkaar! Nu jij dit weet, zou je dan andere drank-keuzes maken? Ikzelf ben bang van niet… Haha!


Reageer ook