Dit is het basisrecept voor de aller lekkerste cheesecake

Cheesecake is iets wat ik jaren geleden in Amerika leerde kennen. Bij de Cheesecake Factory at ik een romige taart waar stukjes fruit overheen lagen. Heerlijk vond ik. En het smaakte helemaal niet naar kaas, zoals de naam mij in de eerste instantie wel deed vermoeden. Ik besloot het vaker te eten en het uiteindelijk ook zelf te maken. Er zijn heel veel manieren om een cheesecake te maken, waarbij je hem kunt bakken of juist niet bakken. Ik ben groot voorstander van het bakken van mijn cheesecake, alleen dit geeft die échte originele smaak.

Ik heb jarenlang geëxperimenteerd met verschillende recepten en samenstellingen. Uiteindelijk heb ik het perfecte recept gevonden en gebruik deze altijd als basis. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de bodem, de vulling en de toppings.

Ingrediënten

  • 200 gram Bastogne koeken
  • 50 gram boter
  • 600 gram Monchou
  • 125 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 175 gram suiker
  • Snufje zout

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 120 graden*.

2. Verkruimel in een keukenmachine de koekjes en smelt de boter. Meng de boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van een taartvorm.

3. Doe de monchou, creme fraiche, eieren, bloem, suiker en een snufje zout in een beslagkom en mix tot een gladde massa. Verdeel dit over de koekbodem.

4. Bak de cheesecake in 90 minuten gaar. Laat even afkoelen en zet daarna 4 uur in de ijskast.

Je kunt de cheesecake zo versieren als jij wil. Hij is heerlijk met vers fruit of chocolade. Ook doen noten of slierten karamelsaus het altijd goed. Bij ons gaat een cheesecake eigenlijk altijd binnen twee dagen op.

* Maak je gebruik van een heteluchtoven? Verwarm hem dan op 110 graden. Dit gaat altijd wat sneller. 

Loopt het water jou ook al in de mond als je dit recept leest? Bij mij wel zeg… Ik moet maar snel weer eens aan het bakken slaan.


Reageer ook