Dit is de reden dat je een avocado moet wassen

Super gezond, super makkelijk! Dat is het beeld dat ik van een avocado heb. Meestal snijd ik ‘m open, haal de pit er uit en lepel in 1 keer het vruchtvlees uit de schil. Ik leg het vruchtvlees op een bordje en snijd het dan in plakjes of kleine stukjes. Lekker voor op de sla, over mijn hamburger of als ingrediënt van guacamole. 

Salmonella en listeria aan de buitenkant van de avocado

Zojuist las ik echter een berichtje waar ik flink verbaasd over was. Namelijk dat je een avocado moet wassen voordat je ‘m gaat schillen. Hoezo dat dan?  Uit onderzoek van de Amerikaanse FDA (The Food and Drug Administration) blijkt dat de schil bacteriën kan bevatten die tijdens het snijden in de vrucht kunnen belanden. Het zou hier om salmonella en listeria gaan.

Goed schrobben

De bacteriën kunnen op het vruchtvlees gaan zitten als je met je mes door de schil heen snijdt. Nou, hier zou ik zelf nooit opgekomen zijn. Je kunt de kans op besmetting met listeria en salmonella verkleinen door de schil van de avocado met water en een borsteltje te schrobben.

Ga jij schrobben?

Nou, we zijn weer een inzicht rijker. Toevallig staat er bij mij vanavond geen avocado op het programma, maar als dat wel zo zou zijn geweest dan was ik zeker aan het schrobben geslagen. Met water. En jij? Ga jij dat in het vervolg doen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Bron: Margriet.nl


Reageer ook