Dit is de meest bekeken YouTube video van 2018!

Waar ik vijf jaar geleden zo af en toe eens wat op YouTube bekeek, doe ik dat nu elke dag. Wat zeg ik? Ik doe het zelfs meerdere keren per dag! Zo zijn er een aantal vloggers die ik graag volg, maar ook videoclips, tutorials, make-up video’s en reviews kijk ik graag op het platform. Hoewel ik dus vrij veel kijk, weet ik dat er een groep mensen is die nog meer kijkt: Generatie Z (kinderen geboren tussen 2001 en 2015). En dat zorgt voor heel wat jonge energie op het platform! 

Omdat op YouTube alles digitaal is en super goed geanalyseerd wordt, is het makkelijk om direct inzicht in statistieken te krijgen. Op basis van deze kennis maakt YouTube een algoritme, dat bepaalt wat jij als kijker te zien krijgt. ‘Goede’ video’s worden zo super snel verspreid en ‘minder goede’ video’s worden aan minder mensen getoond.

Kylie Jenner’s geheime zwangerschap

Dit jaar maakte YouTube een overzicht met de best bekeken video’s van dit jaar. Wereldwijd was de zwangerschapsvideo van Kylie Jenner de best bekeken video. In deze video liet ze na maanden niks van zich te hebben gehoord, zien dat ze zwanger was en dat ze een dochter heeft gekregen. De wereld had natuurlijk al een vermoeden dat het jongste Kardashian-Jenner telg een kindje verwachtte, maar deze video bevestigde dat wel op een hele mooie manier.

https://www.youtube.com/watch?v=BhIEIO0vaBE&list=PLqVUtCz8wDQFhwXqrAi9wknnUtDZFmEA-

Best bekeken video van Nederland

Maar ook dichterbij huis hebben we video’s die het goed doen. En dan met name videoclips behalen veel views. De best bekeken video was dan ook een videoclip en dan wel van Joysilvo met Catch Up. Zelf vind ik het een heerlijk nummer, maar om nou te zeggen dat het het beste nummer van het jaar is? Dat niet. Het is natuurlijk vooral een nummer dat door Generatie Z als goed wordt beoordeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=V1VL8R04CCw&list=PLqVUtCz8wDQGHVfRhVMYhmRs-xOx-BFWy

Wat vind jij?

Heb jij deze video ook gezien? En wat vind je ervan dat dit de best bekeken video van het jaar is? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :)


Reageer ook