Den Haag krijgt een Pink Lady Cab

vrouwentaxi.jpg

Den Haag krijgt een Pink Lady Cab. Dat is een roze taxi speciaal voor vrouwen. Het idee is komen overwaaien uit andere steden als Mexico, Moskou en, jawel, Tilburg. 


Onderzoek wijst uit dat vrouwen zich soms onveilig voelen, speciaal in uitgaanscentra. De vrouwvriendelijke taxi is speciaal voor vrouwen die het overdag en ’s avonds prettiger vinden om door een vrouwelijke chauffeur te worden gereden. De Pink Lady Cab richt zich ook op vrouwen die vanwege hun geloofsovertuiging geen gebruik willen of kunnen maken van een taxi met een mannelijke chauffeur. Voorlopig gaat er één Pink Lady Cab in Den Haag rijden. 


Het initiatief voor de roze taxi’s in Mexico komt van Humberto Morgan Colon, vertegenwoordiger van het stadsparlement.Daar mogen de taxi’s – bestuurd door vrouwelijke chauffeurs – enkel vrouwen vervoeren. De taxi’s hebben ook een rechtstreekse lijn naar de politie. De aanleiding voor het initiatief zijn vele gevallen van seksueel misbruik die Mexicaanse vrouwen te beurt zijn gevallen in reguliere taxi’s. Er komt in Mexico een eerste vloot van 50 roze taxi’s.  


Zie ook: www.blueshots.tvzoeken pink lady cab (interview met Tanja Schollen-Snijders)

www.pinkladycab.nl 

Walter van Teeffelen

www.avantiproductions.nl

   


1 reactie

karin -

In Tilburg is het zwaar geflopt, zo ook in Den haag. Gewoon doen, dus enkel taxi rijden

Reageer ook