De voetbalcompetitie gaat bijna beginnen: Geniet van buiten, je kind én voetbal!

cover.jpg
Nu de scholen weer gaan starten, kiezen veel kinderen ook weer (opnieuw) voor een sport. Dat vind ik ook heel erg belangrijk. Het is goed voor de ontspanning, de ontwikkeling en het plezier van je kind. Helemaal als het ook nog een buitensport is. Voor je het weet zitten ze weer uren achter die computer.

Ik kan me zo voorstellen, dat na de prachtige Voetbal WK van deze zomer, en eerder al de goede resultaten van ons nationale Vrouwen Voetbal Team, er steeds meer kinderen willen voetballen. Leuk, denk je als moeder dan, maar hoe werkt dat, wat betekent dat voor mij en hoe kan ik mijn kind van die sport zoveel mogelijk plezier laten beleven.

Hiervoor is er in dit voorjaar een heel handig boek uitgekomen: Moeder langs de lijn, handboek voor de voetbalmoeder. Er staan vele praktische tips in dit boek en ook diverse praktijkverhalen. Zo staat bijvoorbeeld op pagina 102 het verhaal van Voetbalmoeder Bonny, die niet alleen een voetballende zoon heeft, maar ook een dochter die voetbalt. Deze dochter Emma is tegelijk scheidsrechter van de jeugd.
Moeder langs de lijn is een leuk, handzaam en handig handboek. Als oud F-jes leider (de spelertjes van 6-8jaar) zie ik er vele handige tips en aanwijzingen in staan. Het boekje gaat ook uit van het plezier in het spel. Dat staat voor mij ook op de eerste plaats. Er is natuurlijk aandacht voor meiden en jongens.

Het is nog maar een aantal jaren geleden, dat we hier in Nederland de radio campagne hadden over ouders langs de lijn. Die rol wordt in het boekje ook goed behandeld. Ik weet nog wel, dat ik een speler vanwege zijn kwaliteiten en het teambelang als laatste man opstelde. Maar de vader van dat jongetje van 7 jaar beloofde hem indertijd een kwartje per doelpunt. Dus mijn keeper stond er regelmatig alleen voor, met alle gevolgen van dien. Na het lezen van dit boekje weet je beter wat je optimale rol langs de lijn is.

Als je zoon of dochter op een dag aankondigt te gaan voetballen, ben jij opeens een voetbalmoeder en stap je in de wereld van kunstgraskorrels en scheenbeschermers.

Moeders langs de lijn is een informatief boek met een knipoog naar moeders (en meelezende vaders) van voetballende kinderen op alle niveaus van gelukkige amateurs tot voetbalbeloftes die bij een Topclub mogen spelen. Het staat vol interessante informatie, leuke tips en herkenbare momenten. Sandra Blikslager heeft ervaringsdeskundigen, voetbalexperts en voetbalmoeders uitgebreid gesproken over voetbal en alles wat er om heen hangt. Het begint met het kiezen van een club en het gaat verder met het faciliteren van de sportambities van spruitlief. 

Allerlei adviezen komen verder uit de eerste hand van mensen die zich vanuit hun specialisme bezig houden met voetbal, zoals presentator Humberto Tan, scheidsrechter Bas Nijhuis, adviseur jeugdvoetbal Marjorie Slory, directeur technische zaken van een betaald voetbalclub Mohammed Allach en jeugdvoetbalspecialist Jeroen Siebelink.
* Met herkenbare columns van voetbalmoeder Simone.
* Een quiz "Wat voor voetbalmoeder ben jij"?
* Wat moet je wel doen en wat moet je laten?
* Kledingadviezen per seizoen voor een wedstrijdbezoek.
Sandra Blikslager (1963) is dol op boeken en sport. Ze is hoofdredacteur van damespraatjes.nl en initiatiefnemer van Bookaccino.nl. In Moeders langs de lijn komen al haar liefhebberijen bijeen.
Moeders langs de lijn: voor alle moeders van kinderen die (weer) gaan voetballen een heel handig boek. Het is ook overzichtelijk opgemaakt, waardoor het lekker en leuk leest. Veel plezier er mee (aanstaande) voetbalmoeders!

Bestel dit boek bij Bol.com

Gegevens
Moeders langs de lijn
Handboek voor de voetbalmoeder
Sandra Blikslager
Uitgeverij Tipi
ISBN: 978 90 77557624
Verschenen: april 2010
Prijs € 15,95

Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com )


Reageer ook