De talenten van Ymmala

ymmala-2.jpg
Via de gedichtenwedstrijd kwam ik in contact met Emmy Verschoor. In de Valentijnsgedichtenwedstrijd behaalde zij een mooie tweede plaats. Tijdens mijn gesprek bleek dat het talent van deze in Friesland woonachtige pianolerares  zich niet beperkt tot pianospelen en dichten, maar dat zij ook zeer bijzondere schilderijen maakt en sinds kort haar werken op een nieuwe website Ymmala.nl tentoonstelt. Damespraatjes ging op onderzoek.

Hoe heb je je talent ontdekt?

"Vanuit mijn beroep als pianolerares kom ik vaak in aanraking met creatieve mensen en met kunst. Sinds twee jaar jaar schilder ik zelf. Ik werk met acryl op linnen en papier, geef graag reliëf aan mijn schilderingen door middel van allerlei materialen. Af en toe maak ik een aquarel."

Waar haal je je inspiratie vandaan?
 
"Vanuit mijn gevoel laat ik een schilderij ontstaan, soms heel vrolijk en druk, maar ook wel verstild en heel rustgevend. Ik ben steeds bezig om mijn gevoel en  beleving in kleur om te zetten.
Mijn schilderijen worden met enthousiasme gemaakt en dat is zichtbaar."

ymmala-3.jpg
Wat is kenmerkend voor jouw schilderijen?
 
"Ik ben dol op rood, dat is wel duidelijk, als je mijn website bekijkt. Mijn gezin en mijn leerlingen zijn al wel gewend aan het feit dat mijn hele huis vol hangt met mijn creaties. Mijn schilderijen geven energie en wamte, ze "openen" de ruimte, waar ze hangen. Het lijkt me geweldig om eens een galerie te openen met mijn eigen werk."
 
Mocht je belangstelling hebben voor het werk van Emmy, bekijk dan eens haar vernieuwde website.

www.ymmala.nl

De foto’s geven een indruk, maar kunnen de werkelijkheid niet benaderen.
Het reliëf en de verschillende glansnuances zijn niet zichtbaar op een foto.
Via de website kun je contact met haar opnemen.

Auteur: Sandra Blikslager
Foto’s: Emmy Verschoor
 

ymmala-1.jpg

 


1 reactie

Emmy -

Bij het vernieuwen van mijn website testte ik deze oude link nog even. Hij werkte nog en bracht mij op jullie totaal vernieuwde damespraatjes!
Wat een prachtige lay-out, Sandra, mijn complimenten!

Reageer ook