Winnaars van "De rode appel" van Giselle Ecury bekend

De-rode-appel-Giselle-Ecury-cover

Zondag 7 september presenteerde onze vast columniste Giselle Ecury haar derde roman in Amsterdam. Damespraatjes was er natuurlijk bij om Giselle te feliciteren. Inmiddels ligt De Rode Appel in de winkel. Op Damespraatjes mogen we drie exemplaren van De Rode Appel weggeven. Kijk onderaan dit artikel of je dit boek hebt gewonnen.

Twee levensverhalen, één telefoongesprek. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe roman van Giselle Ecury, De rode appel. Nick en Elisabeth wonen in Nederland en hebben beiden een achtergrond die zich deels heeft afgespeeld op Curaçao. De een heeft het gevoel, dat er vroeger iets verdrongen werd, de ander heeft zelf iets verdrongen.

Nick heeft zich altijd afgevraagd, waarom hij op subtiele wijze in zijn jeugd anders behandeld werd dan zijn broers en zus. Als zijn ouders 50 jaar getrouwd zijn, achterhaalt hij de waarheid. Wanneer hij er eindelijk over kan praten met Elisabeth, doorziet zij nog tijdens het telefoongesprek wat er in haar eigen leven onopgelost is. Zij keert direct schuldbewust vanuit Nederland terug naar Zuid-Frankrijk, waar zij de dubieuze gebeurtenissen uit haar au-pairtijd ontrafelt.

Wat in beide levens bepalend is, blijkt het schemergebied tussen liefde en lust te zijn tegen de achtergrond van de jaren zestig en zeventig met bij de jongeren veranderende opvattingen, een tweede feministische golf en het recht op openheid en seksuele vrijheid, terwijl hun ouders dat proberen tegen te houden. Met alle gevolgen van dien. De zoetzure appel, waar uiteindelijk toch het klokhuis van rest.

Het Antilliaans dagblad publiceerde ook een recensie over De Rode Appel, lees het hier.

Giselle-Ecury-foto-Frans-Paarlberg-dp

Giselle Ecury

Giselle Ecury werd geboren op Aruba. Het hele gezin verhuisde in 1960 naar Nederland, waar haar moeder vandaan kwam. Zij doorliep hier haar middelbare school en behaalde een HBO-diploma. Zij werkte in het onderwijs en debuteerde in 2005 met de dichtbundel Terug die tijd en in 2006 als romancier met Erfdeel. In 2009 verscheen haar tweede roman Glas in lood en in 2010 haar tweede dichtbundel Vogelvlucht. Vooral uit haar romans komt naar voren dat haar leven onlosmakelijk verbonden blijft met de twee culturen die zij in zich draagt. En dat geldt ook voor haar derde roman De rode appel.

Niet gewonnen? BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Winactie

  • Fleur Grob
  • Jill Lynser
  • Isabel Vissers

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl


5 reacties

Giselle Ecury -

Proficiat, winnaars! Hopelijk lezen jullie “De rode appel” met plezier. Niet gewonnen? Misschien koop je het dan toch of vraag je het als cadeau in de decembermaand… Inmiddels kan ik met gepaste trots zeggen, dat – ook van volslagen onbekenden – de reacties heel positief zijn. Men vindt het vooral een zg. “Page turner”: je blijft het lezen en legt het moeilijk weg. Zelfs mijn man (die meestal niet verder komt dan Baantjer) blééf lezen! Pak van mijn hart. Met warme groet van de auteur.

Ans -

Lijkt me een erg mooi boek om te lezen en ben er benieuwd naar.
Doe graag mee!

Linda -

Klinkt goed, twee levensverhalen, een telefoongesprek. Ik hoop dat ik win.

irene niec -

Heel benieuwd ben ik naar dit boek.

Mieke Schepens -

Dit lijkt me een heel mooi boek. Ik wil het graag lezen.

Reageer ook