In de meivakantie naar Barcelona

Schoorstenen van Gaudi in Barcelona
Barcelona is een prachtige stad, met subtropische sfeer, culturele bezienswaardigheden en het ligt ook nog aan zee. Een ideale stad om shoppen, lekker eten, cultuur en zon, zee & strand te combineren. En als je alles gezien wilt hebben, moet je een paar keer terugkomen, want er is zoveel! Er rijdt een toeristische bus met open dak, waar je op en af kunt stappen om mooie gebouwen en pleinen te bezoeken. Een voordelig hotel kun je via Trivago boeken.

Mediterrane markten

barcelona markt
Op meerdere plekken in de stad zijn markten. Van die markten waar je je ogen uitkijkt. Soms alleen al door de manier waarop de verkopers de waar opstapelen. Echt een plaatje om te zien. En je kunt griezelen door de slagersmarkt, waar de varkenskoppen zelfs te koop aangeboden worden. En de groente- en fruit afdeling is een waar kleurenfestival. Net als de snoepjesmarkt trouwens.

De wondere wereld van Gaudi

Casa Batllo Gaudi Barcelona
Antoni Gaudí was een Catalaanse architect. Hij ontwierp rond 1900 markante gebouwen en objecten, vooral in Barcelona, waarvan de Sagrada Família het bekendste is. Casa Batlló –het gebouw op de foto-  is ook een schepping van de modernistische architect Gaudí. Het pand werd door hem verbouwd voor de textielmagnaat Josep Batlló i Casanovas. De gevel en het dak zijn uit golvende vormen opgebouwd. Het is anders dan je ooit gezien hebt, dat is het intrigerende aan zijn bouwkunst. Als je weinig tijd hebt zou je de werken van Gaudi in Barcelona zeker niet mogen missen!

Shoppen, uitgaan en naar het strand

Strand in Barcelona
Naast de culturele rijkdom van de stad Barcelona, is het ook heerlijk om te slenteren over pleinen en winkelstraten. Af en toe een lekker hapje eten op een van de vele terrasjes en ’s middags moe en voldaan op het strand neer te strijken. Ook het uitgaansleven is er zeer levendig. Deze stad bruist! Dat is toch wel een ideale combinatie. Zeker voor vrouwen die houden van cultuur, shoppen, uitgaan en de zon. En ook voor een vakantie met kinderen is het bezoeken van Barcelona  een mooie manier om het iedereen naar de zin te maken. Het is wel een aanrader dat te doen in het voorjaar of het najaar. Dan is het er vaak nog heerlijk weer. Terwijl het er in de zomer erg warm kan zijn.


1 reactie

Kirsten -

Ziet er mooi uit, die groente en fruit 🙂 Ik krijg zin om op vakantie te gaan!

Reageer ook