De energie van een zonnige herfstochtend

kerensa2.jpg

Het is vanochtend mijn eerste ochtend van een weekje vrij. Zomaar een weekje rondom thuis en ons stukje grond en caravan. Om even bij te tanken, op te ruimen en energie op te doen voor het laatste stukje van dit jaar.


Vaak ga ik tegenwoordig dan op zaterdagochtend een stukje hardlopen. Begrijp me goed, het is echt “een stukje” want ik doe het nog niet zo lang en nog niet altijd zo regelmatig. Pas toen ik terugkwam vanochtend realiseerde ik me, dat ik vorige week niet geweest was. Dat voel ik nu aan mijn benen. Vorige week heb ik namelijk in Nijmegen meegedaan met de Supervoices. Een aanrader trouwens voor iedereen die graag zingt en dat in koorverband doet, of net als ik daar geen vaste avond voor vrij heeft. (Zie http://www.zing.nl/pages/sv_info.asp )


Ondanks het begin van mijn vrije week ben ik toch redelijk op tijd opgestaan en heb na het douchen heerlijk mijn hardloopkleding aangedaan. Natuurlijk heb ik lekker ontbeten met een krantje, het gezelschap van mijn vriend en onze gezellig kwetterende grasparkieten.


Ik ben nog even naar boven gelopen om mijn hardloophorloge om te doen en heb toen de veters van mijn hardloopschoenen eens goed strikt. Nu kon niets een lekkere loop in de weg staan.

De buienradar gaf aan, dat het hier mogelijk kon gaan regenen, maar die bleek gelukkig geen gelijk te hebben dit keer. Het was namelijk prachtig weer! In het begin leek er nog wat regen te dreigen in de verte, maar dat werd het niet. Het was en is gewoon een heerlijke tintelende herfstochtend.

Het is een leuke tijd om te lopen zo rond half negen op zaterdag, want dan gaan er in mijn buurt vele mensen vrolijk naar hun sportactiviteiten. Dat was vanochtend extra het geval, doordat er roeiwedstrijden zijn in Hilversum. Hierdoor was er bij de roeivereniging een hele gezellige drukte. De kade stond al vol met vele boten en er was een vrolijke toestroom van roeiers. Ze hadden er duidelijk zin in.

Dan loop je ook lekker je loopje te doen, dus ik was maar iets verder gegaan dan anders. Zo kon ik iets meer proeven van die activiteiten en dat vind ik leuk.


Ondertussen was de zon meer gaan schijnen en nadat ik eerst een stuk in één keer hard had gelopen, heb ik vanaf daar, noodgedwongen, het schema 1 minuut op, 1 minuut af weer opgepakt. Dan kan ik wel soms in die minuut wat harder lopen en dat voelt lekkerder. Het liefst loop ik op minimaal zo’n 10 kilometer per uur, maar dat is mijn lichaam nog niet altijd zo met mee eens. Daar luister ik dan maar naar. Het voordeel is wel, dat ik dan wat meer van het buiten zijn kan genieten. De energie op kan snuiven, die zo’n heerlijke herfstochtend je biedt.


Na wat oefeningen onderweg te hebben gedaan, ja de gêne verdwijnt wat nu ik vaker een stukje hardloop, heb ik het laatste stukje voluit gerend. Heerlijk.

Bij de deur heb ik nog even goed omgekeken en nog wat extra van de energie van deze prachtige herfstochtend opgesnoven. Ik ben klaar voor een lekker weekje herfst! 


Kerensa van der Douw, 

NB: Tijdens het opslaan van dit verhaal op mijn harde schijf van de computer hoorde ik een felle regenbui. Hier heb ik van binnenuit droog ervan genoten J

Lees ook: http://levenvankerensa.blogspot.com/ 
 


Reageer ook