Damespraatjes valt af, nieuwe column

Beginnen met afvallen op de verjaardag van je man. Is dat nou wel zo handig? Deze gedachte is de afgelopen week vaak door mijn hoofd gegaan. Toch niet nog even uitstellen? Half augustus was er ook zo’n moment dat ik zou gaan beginnen. Die week vertrok mijn oudste, maar nog wel jonge dochter, voor een jaar naar de Verenigde Staten  waar zij universiteit en waterpolo gaat combineren. Afscheidsfeestje, zeer grote cappuccino bij de Starbucks op Schiphol, troostborrel.  Geen geschikt moment dus om te starten, vond ik. Steeds  is er een reden om mijn zeer zorgvuldig in de loop der jaren bijeen gespaarde kilo’s nog even vast te houden (of te vergroten). Nu ben ik blij dat ik vandaag toch de stap heb genomen!!!!

In vroegere tijden toen niets te veel leek en mijn energie grenzeloos was, was ik een actief sporter en speelde waterpolo in het eerste team van De Robben in Hilversum. Trainingsweken van een uur of tien waren in die tijd heel normaal en het kostte geen moeite. Dan ga je werken, kinderen krijgen, kinderen waterpolo training geven en voor je het weet maak je geen ruimte meer voor je eigen sport. Als hoofdredacteur van zowel damespraatjes.nl als Bookaccino.nl heb ik een hoofdzakelijk zittend beroep en werk ik ’s avonds na het training geven nog één of paar uurtjes door. Om ongeveer 11 uur duik ik dan samen met mijn man en een welverdiend glaasje wijn (met  begeleidend toastje) voor de buis om nog even naar Pauw en Witteman te kijken. Heerlijk ontspannen, nog een glaasje wijn, toastje….

Maar vanaf vandaag ga ik er aan werken om de 12 kilo’s in 6 maanden weg te werken. Twee kilo per maand kun je geen crash-dieet noemen en dat is wat mij zo aanspreekt bij Valtaf.nl, afslanken op basis van een gezond eetpatroon en een gezonde levenstijl. Met de hulp van Valtaf.nl hoop ik in het vroege voorjaar van 2010 weer “bikini”klaar te zijn. Dat is nog ruim voor het WK Voetbal van 2010 als ik mijn doelstelling van de volgende 3 kilo ook gehaald wil hebben. Karin, één van mijn allerbeste vriendinnen heeft vanmorgen aangegeven hier ook wel wat voor te voelen en gaat mij vergezellen in mijn gezonde én sportieve traject. Wie doet er nog meer mee?

Sandra Blikslager doet in haar column nu wekelijks verslag van haar afvalervaring bij Valtaf.nl De 45 jarige Hilversumse is hoofdredacteur van damespraatjes.nl en Bookaccino.nl, samen met haar man heeft ze drie prachtige dochters,  is dol op reizen, lezen en waterpolo.

wb_logo.jpg

 


Reageer ook