Charming Thailand deel 11

De gigantische oversteek van Zuid Amerika naar Azië is achter de rug en hoewel de jetlag me af en toe aardig plaagt, ben ik veilig aangekomen in het land van de glimlach: Thailand.

Na een vreselijke vlucht vanuit Brazilië  naar Amsterdam (jawel, ik was drie uur in NL) die zich kenmerkte door heftige luchtzakken, te weinig ruimte (en dat voor mij!), een praatgrage buurman en een vrouw achter me die na het verbruiken van drie van de bekende zakjes aan me vroeg of ze de mijne misschien mocht… was mijn vlucht naar Bangkok een ware verademing. Alles verliep soepel, het eten had voor de verandering eens smaak en als klap op de vuurpijl had ik vier stoelen tot mijn beschikking. En zo lag ik dus elf uur lang prinsheerlijk in het vliegtuig de nieuwste filmpjes te kijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Woensdagochtend zet de piloot de 747 in alle vroegte (6:30) veilig aan de grond op Bangkok international Airport waar het kwik op dat moment de 30 graden al raakt. Verbaasd loop ik door het totaal vernieuwde vliegveld waar ik drie jaar geleden ook al eens voet aan grond zette. In tegenstelling tot mijn herinneringen zijn er nu luxe materialen gebruikt en is alles keurig op elkaar afgestemd, kleuren, bloemen, kunstelementen met op de achtergrond de symfonieën van Bach die me rustig doen ontwaken. Toch straalt de chique omgeving een warme Aziatische sfeer uit en voel ik me gelijk weer een beetje thuis. Voor ik het weet ben ik door de douane, rolt mijn backpack van de band en wandel ik rechtstreeks in de armen van joelende taxichauffeurs die een "special price" voor mij als "special friend" beweren te hebben… speciaal is die prijs zeker, namelijk 2 keer zo hoog als het normale tarief. Lachend wuif ik ze weg terwijl ze zich direct al weer op nieuwe potentiële slachtoffers storten.

Mijn verblijfsplaats in Bangkok is backpackers walhalla Kho San Road, een straat die zich kenmerkt door de vele kleurige standjes, uitbundige bars, rustgevende massageshops en Aziatische restaurants. Voor een luttele 3 euro regel ik een eenpersoonsslaapkamer, spring snel onder de (koude) douche, schiet in schone kleding en wandel opgewekt de straat in. Vermakelijk kijk ik naar het leven dat net op gang lijkt te komen. Luiken gaan open, shops bouwen hun standjes op en de eerste voedselwagentjes worden de straat ingereden, heerlijk!

charmingthailand.jpg
's Avond komt het leven hier pas echt op gang. Zij die tot in de vroege uurtjes zijn doorgegaan (veel bar cq. restaurants zijn 24 uur per dag open) komen met het donker weer naar buiten en toeristen komen overal uit Bangkok naar deze straat om te genieten van de bijzondere atmosfeer. De straat wordt verlicht door reclameborden en de heerlijke geuren van verse noodles komen je tegemoet terwijl je waar je ook kijkt activiteit ziet. Op straat zitten Thaise dames haren van kinderen te vlechten met gekleurde slierten en kralen. Dreads worden ingezet bij backpackende mannen terwijl de sierraden, gebrande cd's en kleding van de standjes gretig aftrek vinden. Diesel spijkerbroeken, Lacoste polo's, shortjes en hemdjes van Adidas, Quicksilver en Billabong, Puma sneakers, merk zonnebrillen… alles is nep maar beantwoordt precies de vraag van de toerist. Thaise vrouwen paraderen schaargekleed rond in de hoop die ene grote Westerse vis aan de haak te slaan terwijl de ladyboys (omgebouwde- of verkleedde mannen) een poging doen de nog net niet te dronken mannen te versieren… nu nog zonder succes maar diep in de nacht succesgegarandeerd.

Ik slenter 's avonds door de drukte en geniet stilletjes van de chaos om me heen. Plots pakt een Thaise waarzegger mijn hand vast en kijkt me serieus aan. "How old are you… 21 or 22?" "Twenty two" lieg ik om het spelletje mee te spelen, terwijl zijn knik me moet laten geloven dat dat precies is wat hij al dacht. Hij draait mijn hand om en onderwerpt deze aan een grondige inspectie. "mmm.. You have a lot of power in you but it can't get out" Hij kijkt me even diep aan en ik kijk hem gespeeld geïnteresseerd terug terwijl ik me af vraag waar zijn inleiding heen zal gaan. "You had two boyfriends and they were your only bedpartners, am I right?" Ik knik braaf terwijl ik een "What?! do i look like mother Mary" nog net weet te onderdrukken. Tevreden kijkt hij me aan en bereidt zich voor op zijn conclusie: "I see you have problems with orgasms" – ik stik bijna in mijn drankje – "but we can fix that in only three days" " goh, lucky me…" Bloedserieus kijkt meneer me aan en weet als absoluut toppunt (of zullen we het maar een hoogtepunt noemen) nog uit te brengen : "especially for you it's totaly for free!" Ik barst ik lachen uit, weet nog net " I bet ya" uit te brengen en maak me snel uit de voeten… de creap teleurgesteld achter latend.

De afgelopen dagen heb ik naast wandelend door Bangkok vooral ontspannen doorgebracht in een poging mijn jetlag de baas te worden. Inmiddels ben ik vaste klant bij een van de massagesalons hier. Iedere dag beloon ik mezelf met een behandeling en zo mag ik inmiddels de Thaise massage, Zweedse massage, voet reflexmassage, pedicure en een complete gezichtsbehandeling op mijn naam zetten (de gemiddelde prijs per behandeling is 2,50 euro). Morgen vertrek ik naar Laos waar ik zo'n twee weken zal rond trekken. Ik heb er ontzettend veel zin in en natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van mijn avonturen.

Groetjes Viool


Reageer ook