BV Voetbalplaatjes

voetbalmoeder-logo.jpg
Het begon allemaal zo mooi; Albert Heijn kondigde een grootscheepse actie aan, bij 10 euro aan boodschappen zou je een pakje voetbalplaatjes krijgen. Direct vreesde ik het faillissement van onze huishoudpot, want Bram en Daan zeurden, sinds de aankondiging van de actie, al steeds wanneer of ik boodschappen ging doen.

Het door mij gevreesde faillissement voltrok zich niet want Bram en Daan, die bij ons in de buurt bekend staan om hun voetbalplezier, kregen werkelijk van iedereen plaatjes toebedeeld. Soms tot wel 30 pakjes per dag. In ons huis was het een komen en gaan van buurtkinderen die ruilden met Bram en Daan. Zelf vond ik het een prima actie want hier waren de kinderen nu eens echt blij mee, ze leerden er een hoop van en er werden geen duiten verspild aan poppenkastpoppen, wuppies en welpies.

In eerste instantie leek het dus allemaal rozengeur en maneschijn totdat het inmiddels vierde verzamelalbum vol was (de jongens spaarden en ruilden gezamenlijk). Daan wilde nu een album voor zichzelf, zodat hij zelf kon bepalen met wie en hoe hij zijn plaatjes ruilde. Bram was het hier absoluut niet mee eens en dit gaf knallende ruzie over hoe zij hun voetbalplaatjesbv-tje moesten opdoeken.

Na een paar dagen geruzied te hebben hoe het allemaal verder moest nam ik het rigoureuze besluit de boel, eerlijk, door midden te delen, een klusje waar ik toch wel een dik half uur mee bezig was. Dit werd door Bram met veel gemopper ontvangen, uiteindelijk legde hij zich er bij neer. Daan daarentegen was zo blij als een scorende spits in een WK finale.

Nadeel van de splitsing was echter dat de plaatjes nu door het gehele huis heen verspreid lagen, en gezien de iets verminderde interesse niet meer zo goed opgeruimd werden. Die Albert Heijn plaatjes daar begon ik mijzelf steeds meer aan te ergeren, eerst had ik de lustten en nu dus ook de lasten.

Die nieuwe maandag werd ik bij het ontbijt opnieuw vriendelijk doch dringend verzocht voetbalplaatjes mee te nemen. In de rij bij de kassa bedacht ik mij dat ik geen voetbalplaatje meer kon zien. De caissière scande mijn artikelen, ik pin het bedrag wat zij mij genoemd heeft en opgelucht kijk ik haar aan als zij mij vraagt: “Wilt u musicalpunten……….?”
 
Simone, columniste rubriek Voetbalmoeder

PS Gezocht: tips voor en van voetbalmoeders

jcwflogo_346644b.jpg


Reageer ook