Damespraatjes Damespraatjes

Brief aan de Koningin van Henriette Boonstoppel

Lieve Koningin Maxima,

Wat bent u toch een voorbeeld voor ons Nederlandse vrouwen.

Het is toch niet te geloven dat u, een Zuid-Amerikaanse, de droom van al de Nederlandse meisjes, geboren tussen 1967 en 1975, in duigen liet vallen. Deze droomvernietiging vond plaats toen u voor het eerst werd vastgelegd op foto, met prins Willem Alexander op de skates in New-York.

Wij Nederlandse vrouwen hadden u direct in de picture. Wij Nederlandse vrouwen moesten per direct een nieuwe droom vormen, aangezien wij wel door hadden dat u heel definitief zou zijn. Wij Nederlandse vrouwen gingen trouwen, verbonden ons voor de wet, kochten huizen en werden mama’s. Onze Nederlandse mannen hadden u toen nog niet ontdekt.

Lieve Maxima. U trouwde in het pracht en praal waar wij zo naar hadden gesmacht. We zaten op die zonnige zaterdagochtend begin februari 2001 aan de buis gekluisterd. En onze mannen? Die keken stiekem mee, terwijl ze ons kopje koffie inschonken. In het geheim zijn er heel wat mannelijke tranen over Nederlandse gestoppelde wangen gegleden toen u uw traan weg depte van uw rechterwang.

Lieve Maxima. U heeft ons Nederlanders die dag doen veranderen. Wij wisten dat u de juiste vrouw was in het juiste land bij de juiste man. Wij huilden die dag tranen van geluk voor u en voor ons zelf.  Wat bent u een geweldige vrouw. U bent een voorbeeld voor ons land, maar nog belangrijker: een voorbeeld voor ons Nederlandse vrouwen en onze gezinnen.

Lieve Maxima, bedankt voor uw inzet voor uw leven tot nu toe. U bent een prachtige vrouw, een geweldige echtgenote en een lieve mamma voor uw eigen kinderen. Vanaf heden zult u ongetwijfeld een geweldige mamma zijn voor ons Nederlandse vrouwen, onze mannen en onze kinderen.

Dank u wel.

Met 8471699 groeten,

De Nederlandse vrouwen

Deze brief is geschreven door Henriette Boonstoppel in het kader van de schrijfwedstrijd Brief aan de Koningin op damespraatjes.nl. Je kunt je stem uitbrengen op deze brief in het formuliertje hieronder.

Als u onze nieuwsbrief ontvangt hoeft u deze niet meer te selecteren
* is een verplicht veld

Terug naar de andere brieven

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

 


1 reactie

Karina -

Bij mijn weten zijn ze in 2002 getrouwd…

Reageer ook