Brief aan de Koningin van Maria Keizer

Lieve koningin Maxima,

Je bent in elk opzicht een inspirerende vrouw en ik kijk als jonge studente dan ook naar je op. In deze brief wil ik terugblikken op jouw verleden en hoe ver je bent gekomen, want daar mag vaker aandacht aan besteed worden.

Veel mensen weten niet dat toen je Alexander leerde kennen je een echte carrièrevrouw was. Met jarenlang ervaring werkte je aan de top van de grootste banken in New York, een zelfverzekerde onafhankelijk vrouw die toevallig de prins op het witte paard tegenkwam op vakantie.

Na jouw huwelijk werd je een prinses, maar je bent een zelfverzekerde vrouw gebleven door je in te zetten voor onze maatschappij. Vanwege jou is de commissie Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheden tot leven geroepen en sindsdien is er mee aandacht gekomen voor integratie van allochtone vrouwen. Jij bent het gezicht van integratie, onze multiculturele samenleving en bovenal een voorbeeld voor velen.

Het koningshuis heeft dankzij jou een eigentijds gezicht gekregen. Jouw open persoonlijkheid maakt je aanspreekbaar en toegankelijk, bijna net als een gewone moeder zoals velen. Met deze brief wil ik je bedanken, want je bent mijn inspiratiebron en geeft me de motivatie om te werken voor meer in het leven, op een manier waarop ik mezelf en de mensen om me heen kan helpen.

Niet veel vrouwen zouden durven dezelfde levenskeuzes te maken zoals jij,en dat maakt jou meer dan geschikt om een koning te zijn. Ik wens je dan ook veel plezier toe, geen succes want dat heb jij niet nodig.

Vriendelijke groeten,

Maria Keizer

Deze brief is geschreven door Maria Keizer in het kader van de schrijfwedstrijd Brief aan de Koningin op damespraatjes.nl. Je kunt je stem uitbrengen op deze brief in het formuliertje hieronder.

Als u onze nieuwsbrief ontvangt hoeft u deze niet meer te selecteren
* is een verplicht veld

Terug naar de andere brieven

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

 


Reageer ook