Bianca van Kranenburg schrijft Damespraatjesbrief aan de Koningin

Portret-Prinses-Koningin-Maxima-Erwin-Olaf-dp
Op 30 april vond de inhuldiging van Willem Alexander tot Koning plaats en Maxima zal hem als Koningin bijstaan. Nederland heeft dit op een geweldige manier gevierd.

Damespraatjes wil de nieuwe Koningin een brief sturen en heeft daarom een schrijfwedstrijd georganiseerd: brief aan de Koningin. We hebben flink wat brieven ontvangen en de redactie van Damespraatjes heeft samen met Yvette Cramer van Uitgeverij Totemboek de 5 leukste en meest inspirerende gedichten genomineerd. Op deze 5 brieven mochten jullie de afgelopen weken je stem uitbrengen en daarmee maakten jullie ook kans op het een Hema cadeaubon en de verhalenbundel Vondelingen van Mirjam Brandenburg.

Yvette Cramer over de beoordeling van de brieven: “We hebben de brieven beoordeeld op toon, sfeer en taal. Ik vind alle brieven erg lief en begaan met Maxima. Leuk om te lezen!”

De auteurs van de genomineerde brieven waren:

Wiens brief zou Damespraatjes volgens jou naar Koningin Maxima moeten sturen?
Op de brief van Bianca van Kranenburg zijn verreweg de meeste stemmen uitgebracht. Bianca van harte gefeliciteerd! Je hebt een boekenbon van € 50 gewonnen! We zullen jouw brief namens Damespraatjes naar Koningin Maxima sturen.
Op de 2e plaats eindigde Maria Keizer en de pas 15-jarige Elke Cremers eindigde op de 3e plek.
Onder diegene die hun stem uitbrachten hebben we een Hema cadeaubon en het boek Vondelingen verloot.
De winnaar van de Hema Cadeaubon van € 25 is: Natasja Vollebregt
De winnaar van het boek Vondelingen is: Tessa den Braber
De prijs zal jullie binnenkort worden toegestuurd.

Foto van Maxima gemaakt door Erwin Olaf, met dank aan RVD

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl


4 reacties

roos -

Ik heb ze allemaal gelezen, en er was er die was me bij gebleven, over je zoontje vond dit een prachtig verhaal. Dus van mij mag die winnen. En misschien maken we dan samen kans op een prijs??

Giselle Ecury -

Wat een soms ontroerende brieven aan onze inderdaad mooie en charismatische aanstaande koningin. Een sterke vrouw naast onze koning, die bovendien niet alleen vaak zo “warm” naar hem kijkt, maar die ook zichtbaar trots is op haar schoonmoeder. En is dat niet terecht? Wat heeft koningin Beatrix gedurende lange tijd op een eveneens krachtige wijze geregeerd. Deze 30e april zal een bijzondere dag zijn. Briefschrijvers: geniet ervan! Ik zal aan jullie denken. Wat je over een ander zegt, zegt ook iets over jullie… Alle goeds!

Bianca van Kranenburg -

Wat gaaf dat mijn brief genomineerd is! Wow….

RoyalfanVivian -

Willem-Alexander wordt niet gekroond, maar ingehuldigd..

Reageer ook