Blijf jong en slank door DNA gezond te houden

dna-valtaf-jpg.jpg
Vanaf je dertigste takel je af. Dat komt omdat fysieke en mentale functies van je lichaam afnemen door schade aan je DNA. Als je gezond leeft en eet kan je je aftakelingsproces vertragen. Door gezond te eten help je je DNA-schade te beperken!

Nederlanders leven steeds langer en dat getal neemt nog steeds toe. We krijgen helaas ook op jongere leeftijd te maken met chronische aandoeningen. Zoals diabetes, allergieën, astma, darmproblemen, obesitas, kanker en hart- en vaatziekten. Als je gezond leeft en eet houdt dat je lichaam gezond en beperk je het risico op chronische ziekte. Je lichaam blijft fysiek en mentaal in betere staat en dat geeft natuurlijk ook een goed gevoel.

DNA-schade
Ouder worden ligt in verband met schade aan je genetisch materiaal, oftewel, je DNA. Per dag loopt je DNA ongeveer 50.000 beschadigingen op. Ophoping van DNA-schade leidt tot verouderen. Gelukkig zijn er ook bepaalde reparatiemechanismen die je DNA kunnen beschermen. Goede voeding kan daarbij een rol spelen. Wetenschappers zoeken uit hoe die mechanismen werken en welke voeding je kunnen helpen ‘jong’ te blijven.

Eet gezond
Tot we precies weten hoe je je DNA ‘heel’ kan houden is het slim om gezond te eten. Dat betekent veel groenten, fruit, peulvruchten en volkorenbrood. Kiezen voor magere zuivel, vlees en vis, vette vis en onverzadigde vetten. Voldoende vocht binnenkrijgen, variëren met voedsel en niet te veel eten.

Bron: Voedingnederland.nl
Via www.valtaf.nl

win_een_reis_naar_brazilie.gif


Reageer ook