Bij mw. schaap op kraamvisite incl. kleurplaat deel 4

Kukeleku,kukeleku roept haantje. Kippetje wordt er  wakker van. Ze staat op en strijkt haar veertjes glad. Dan legt ze een eitje voor Tychro.

Haar eitje is nog warm als Tychro in het hok komt, hij pakt het eitje en zegt, gaan jullie straks mee? Waar naar toe vragen kippetje en haantje. Tychro verteld dat mevrouw schaap een tweeling  heeft gekregen en dat hij die graag wil zien. Wij ook,  zeggen haantje en kippetje, misschien willen de andere dieren ook mee dus gaan we het meteen even vragen.

Samen lopen ze naar de stal. Paard,  poes,  hond en Vlekkie liggen nog lekker in het stro te slapen, haantje kukelt ze wakker. Paard schud zijn manen, hond en vlekkie geeuwen en schudden zich eens goed uit en poes gaat zich meteen wassen.

Als iedereen klaar is zegt haantje, ik heb een verrassing, Wat voor een verrassing vraagt paard, en hond schreeuwt, krijgen wij soms een hele grote worst?

Jij bent ook een malle zegt haantje, nee wij gaan op bezoek bij mevrouw schaap want zij heeft een tweeling gekregen.. Tychro komt ons halen als hij zijn boterham en eitje op heeft.

Poes hoort iemand  en loopt de stal uit naar buiten. Daar is Tychro roept ze, komen jullie zegt ze tegen haar vriendjes. Achter elkaar lopen ze over het pad naar de wei van mevrouw schaap.

Bij de dikke kastanjeboom moeten ze rechtsaf en bij het brandnetelbosje weer rechtsaf.

Ze zien mevrouw schaap al staan met haar twee kindjes. Jullie moeten wel rustig doen hoor, zegt Tychro, en hond jij moet niet gaan schreeuwen, want daar schrikken de lammetjes van.

Ze gaan het hek door en lopen rustig naar mevrouw schaap, en feliciteren haar.

Ze vinden allemaal dat de lammetjes erg lief zijn.

Vlekkie vraagt aan mevrouw schaap,wat zijn uw kindjes?. Mevrouw schaap kijkt met hele lieve ogen naar haar tweeling en zegt, het zijn een jongetje en een meisje.

Poes vraagt, hebben ze ook een naam? Ja hoor zegt mevrouw schaap mijn zoontje heet Gijsje en mijn dochtertje heet Carolientje.

Dat zijn mooie namen , zegt Tychro, maar we gaan nu weer naar huis anders wordt het veel te druk voor u. Maar we komen gauw weer naar Gijsje en Carolientje kijken.

Allemaal zwaaien ze en gaan weer naar huis.

Door Margriet Koers de oma van Tychro

lammetjes-klein.jpg

Klik op de afbeelding voor een mooie kleurplaat
bron www.texel.nl
 

 

 

 


Reageer ook