Bananencakebrood met walnoten

bananencakebrood.jpg
Iedere twee weken weet Nanette weer heerlijke culinaire hoogstandjes uit haar bakkershoed te toveren. In de rubriek Kookpraatjes geeft ze deze week het recept van een heerlijk Bananencakebrood met walnoten, om je vingers bij af te likken.


Ingredienten

150 gram kristalsuiker
3 eetlepels boter
3 eieren
4 geprakte bananen
240 gram gezeefde bloem
2 eetlepels bakpoeder
Snuf zout
180 gram grofgehakte walnoten of pecannoten
Cakeblik van 22 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C. Vet het cakeblik in en bestuif het met bloem.
Klop de suiker met de boter tot het licht en romig is, voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en klop tot een homogeen mengsel.  Roer er de geprakte bananen doorheen.  Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven de kom en roer dit door het ei/banaan mengsel.
Tot slot voeg je de gehalte noten toe en spatel het beslag in het ingevette blik.
Schuif in de voorverwarmde oven en bak 50 minuten tot een uur. Cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Het kan zijn dat de cake te donker wordt, dek in dat geval de bovenkant  het laatste kwartier af met aluminiumfolie.
Laat cake 10 minuten in de vorm staan en laat m dan afkoelen op een rooster.

Nanette verzorgt de kookrubriek op
Damespraatjes: “ Kookpraatjes”. Iedere twee weken presenteert ze een
smakelijk en origineel recept,  zowel hartig als zoet en voorzien van
leuke en handige tips. 

Lees ook: www.zaligzoet.blogspot.com


Reageer ook