Antje’s man vertikt het om Valentijnsdag met haar te vieren: “De meest eenzame dag van het jaar”

Overal om zich heen ziet Antje stellen en echtparen die ieder jaar hun best doen om er op 14 februari een bijzondere dag van te maken. Haar man Frans is alles behalve romantisch en vertikt het dan ook om op Valentijnsdag iets voor hen samen te regelen. Ieder jaar vindt Antje het moeilijker dat Frans juist op die dag geen oog voor haar heeft. Ze voelt zich eenzaam en wil haar hart luchten.

Meer spanning

“Frans is nooit het romantische type geweest. We zijn meer dan dertig jaar getrouwd en in al die dertig jaar heeft hij nog nooit bloemen voor mij meegenomen. Steevast vergeet hij mijn verjaardag, is altijd te laat als we samen uit eten gaan en van knuffelen lijkt hij nog nooit gehoord te hebben”, vertelt Antje. “En eigenlijk vind ik dat ook helemaal niet erg. Frans is een fijne man die hard werkt en altijd voor brood op de plank heeft gezorgd. Ons huwelijk is niet perfect en er is denk ik altijd wel iets te klagen. Ik ben blij met de stabiliteit, maar alleen op Valentijnsdag zou ik wel wat meer spanning willen.”

Onzin

Ieder jaar vraagt Antje de week voor Valentijnsdag of Frans met haar uiteten wil. “Hij vertikt het. Frans vindt Valentijnsdag de grootste onzin ooit en gaat dus écht niet in een met hartjes versierd restaurant zitten. Dit jaar kunnen we natuurlijk niet uiteten, maar hij heeft ook geen trek in een valentijnsmenu thuis. Zelfs niet als hij alleen maar hoeft aan te schuiven.”

Echt teveel gevraagd

Antje vindt het heel jammer dat Frans het vertikt om Valentijnsdag met haar te vieren. “Het hele jaar ga ik akkoord met het feit dat hij geen grammetje romantiek in zijn lijf heeft. Is het écht teveel gevraagd om één avond per jaar wat romantisch te ondernemen? Ik verwacht geen grote cadeaus of uitgebreide vrijpartijen, maar gewoon wat quality time met z’n tweeën. Zelfs de kinderen zeiden laatst tegen ons dat we weer eens iets leuks moesten doen met elkaar! Op dat moment kon ik wel door de kamer schreeuwen dat ík dat wel wil, maar Frans niet. Dit heb ik niet gedaan, ik wil niet dat de kinderen merken hoe ik mij voel.”

Eén dag per jaar

In de aanloop naar Valentijnsdag voelt Antje zich eenzaam en verdrietig. “Ik krijg van vriendinnen de vraag wat onze plannen zijn en moet aanhoren wat voor leuks zij allemaal doen.” Van romantische hutjes op de hei tot bijzondere cadeautjes; het lijkt wel of alle stellen om Antje heen er wel aandacht aan besteden. “Dat maakt dat ik er met haar jaar meer tegenop begin te zien. Hoe maak ik Frans duidelijk dat ik slechts één dag per jaar naar een beetje romantiek verlang?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Lees ook: Suzanne is jaloers op haar rijke vriendin

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

3 reacties

Jeanette -

Zoek eens uit wat we vieren op Valentijnsdag, het is helemaal niet bedoeld voor getrouwde stellen!

Joris -

Je man heeft principes en doet niet aan Valentijnsdag. Soit. Maar de verjaardag van je partner vergeten, dan ben je een absolute hork.

Kirsten -

Vergeet je verjaardag?!! Ok, ik denk dat je toch het beste vlak voor Valentijn een eerlijk gesprek met hem aan kan gaan. En vertellen wat een beetje romantiek, enorm veel voor je zou betekenen. Dat het niet alleen gaat over het feit dat hij Valentijn niets vind, maar dat het voor jou wel waarde heeft. In een huwelijk zijn er immers twee mensen en is het 50/50, toch?! Kun je de kinderen vragen een goed woordje te doen, ze hoeven geen kant te kiezen, maar je bij te staan om je man duidelijk te maken hoe belangrijk een klein gebaar is. Hij zou wellicht verbaast zijn hoe leuk het is om als koppel samen een bijzonder dagje door te brengen. Hoop heel erg dat het je gaat lukken om toch Valentijn te kunnen vieren dit jaar!!!

Reageer ook