Annemein (45) is nog maagd: “Thuis werd niet over seks gepraat. Ik had geen idee hoe het moest”

Als Annemein binnenkomt, kijkt iedereen op. Ze is een prachtige verschijning. Lang bruin, krullend haar, een prachtig figuur en een stralende lach. Zo’n vrouw die mannen moeiteloos om haar vinger windt. “Schijn bedriegt,” biecht ze op, “sterker: ik ben vijfenveertig, nog maagd en ik schaam me daar voor.”

Waarom heeft de ene vrouw al op jonge leeftijd seks en de ander heel laat of misschien wel nooit? Vanzelf zijn er vrouwen maar ook mannen die voor een leven zonder seks kiezen. Bewust. Annemein heeft er nooit bewust voor gekozen. “Het is gewoon zo gelopen. Ik kreeg pas op latere leeftijd een vast vriendje. Ik was 35 toen ik een relatie met Thomas kreeg. Nu ik erop terugkijk, leefden we eigenlijk als broer en zus. Maar niet vervelend, integendeel, we hadden het hartstikke leuk samen.” Toen ze een tijdje samen waren, begon het gefriemel. Er werd gekust op de bank en handen verdwenen onder T-shirts. Verder werd niet gegaan. “Ik wilde het niet, voelde dat ik er nog niet aan toe was. Thomas vond het geen probleem en had voldoende aan wat ik hem gaf: knuffelen en kussen.”

Verliefd op een ander
Het gebrek aan seks was ook niet de reden dat ze uit elkaar gingen: Thomas werd verliefd op een ander. Nadat Annemein hem de ruimte gaf uit te zoeken wat hij voelde en voor wie, was ze single. Hij koos voor die ander. “Nog steeds is hij samen met haar en ze zijn dolgelukkig.” Intussen zocht Annemein uit waarom ze geen behoefte aan intimiteit had. “Ik ken het gevoel van seksueel opgewonden niet, geloof ik. Ik ben bij een seksuoloog geweest waarmee ik goede gesprekken had. Mijn moeder heeft nare ervaringen met seks en waarschijnlijk heeft zij onbewust haar angst en afkeer ervan overgedragen. Bij mij thuis werd nooit over seks gepraat. Ik had ook geen idee hoe het moest.”

Kinderwens
Bijna niemand weet dat Annemein maagd is. Ze heeft het één goede vriendin verteld. “Lisa vroeg of ik ooit seks had gehad en ik kon niet liegen tegen haar. Ik biechtte op dat ik het nog nooit had gedaan Zij is ervan overtuigd dat het nog wel komt. Ik weet het niet. Misschien als ik de juiste man tref dat het gebeurt, maar omdat ik de behoefte niet echt heb, vind ik het ook wel best zo.” Had Annemein dan geen kinderwens? Ze schudt haar hoofd. “Nee, dat is ook zo iets. Mijn eierstokken zijn nooit gaan rammelen. Ik ben dol op kinderen, maar hoef ze niet van mezelf te hebben.”

Het is wat het is
Niemand heeft in de gaten dat Annemein maagd is. Als er stoere bedverhalen worden verteld, verzint ze gewoon mee. “Ik schaam me er aan één kant voor maar aan de andere kant ook weer niet. Het is wat het is. Misschien komt er een dag dat ik er voor uit durf te komen en als die dag niet komt is het ook goed.”

Kun jij je een leven zonder intimiteit voorstellen? We zijn daarnaar benieuwd. Praat met ons mee over dit onderwerp in de comments onder dit artikel.  


Reageer ook