André Hazes legt een klas vol kinderen uit hoe baby’s worden gemaakt: “Oh shit, moet ik dit echt gaan beantwoorden?”

Toevallig hadden mijn moeder en ik het er gisteren nog over: wanneer begin je met het geven van seksuele voorlichting aan kinderen? Persoonlijk geloof ik niet in een ‘kei harde’ vorm van seksuele voorlichting, waarbij op een bepaald moment samen met je kind gaat zitten om te vertellen over de bloemetjes en de bijtjes. Ik geloof dat het belangrijk is om al vanaf een hele jonge leeftijd op een subtiele manier te vertellen over seksualiteit en hoe je hier als kind mee om kunt gaan. 

Hoe worden baby’s gemaakt? 

De seksuele opvoeding zou naar mijn idee dus jong moeten beginnen. Gelukkig gebeurt dit tegenwoordig ook eerder dan vroeger. Kinderen komen door het internet jonger in aanraking met seks en het is dan ook goed dat ouders vóórdat kinderen dit zien, al de eerste gesprekken hebben gevoerd. Niet alleen ouders hebben deze taak, ook in de klas moet over seksualiteit gesproken worden. Zo gebeurde dat ook SBS programma ‘Saved by the Bell’, waar een klas vol kinderen vragen aan BN-ers mogen stellen. André Hazes kreeg de vraag: hoe worden baby’s eigenlijk gemaakt.

Piemels en vagina’s

Aanvankelijk vindt André het best een beetje ongemakkelijk, maar hij pakt het goed op. Op het schoolbord tekent hij zaadcellen, eicellen, piemels en vagina’s. De kinderen moeten best een beetje giechelen, maar begrijpen de les wel. Er is zelfs een jongen die haarfijn kan uitleggen hoe ‘twee mensen heel veel van elkaar houden, gaan vrijen en een kindje krijgen’. Ik vind dit heel mooi om te zien!

Bekijk het fragment

Het leukste is natuurlijk om het fragment zelf te bekijken. Dat doe je hier!

https://www.youtube.com/watch?v=fYfHl8uP7HQ

Praat mee!

Op welke leeftijd start volgens jou de seksuele opvoeding van kinderen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :)


Reageer ook