Amsterdam voortaan Soundtrackcity

amsterdam_sounstrackcity.jpg
Woensdag 23 september was Damespraatjes bij de opening van één van de Amsterdamse geluidswandelingen: die door het nieuwe IJburg. Op uitnodiging van componist Anne Wellmer waren we met tram 26 naar het nieuwe stadsdeel gereisd om daar in het Blauwe Huis een geluidsspeler met plattegrond in ontvangst te nemen en – met een diverse andere genodigden – de wandeling te starten. Verhalen over vogels en vogelgeluiden bleken de hoofdrol te spelen. Via allerlei trappetjes en binnendoorgangen, over bruggen en langs dijken, kregen we een uniek beeld van dit nieuwe stadsdeel. 


Soundtrackcity Amsterdam

Soundtrackcity Amsterdam, www.soundtrackcity.nl, nodigt je uit om de straat op te gaan en de stad opnieuw te ontdekken via acht geluidswandelingen gemaakt door kunstenaars. De wandelingen zijn in verschillende wijken van de stad en vertellen elk een ander verhaal over heden, verleden en toekomst van het gebied, gebaseerd op verhalen en ervaringen van bewoners. Laat je meevoeren door een unieke mix van stemmen, geluiden en muziek.


Hoe werkt het?

Met een geluidsspeler, koptelefoon en plattegrond wandel je een aangegeven route. Onderweg luister je naar een op de route toegesneden geluidsmix van stadsverhalen, muziek, de stem van een gids, archiefmateriaal en een speciaal gecomponeerde "soundscape". De wandelingen zijn gratis en duren circa 60 minuten. Als je zelf een MP3-speler hebt kun je van te voren thuis de wandeling via internet downloaden op www.soundtrackcity.nl. Ook is het mogelijk bij het startpunt in de buurt een voorgeladen audiospeler te lenen om direct te kunnen beginnen.


Waar zijn de wandelingen?

Aan de Zuidas, op IJburg, langs de Amstel, in Amsterdam-Noord, in de Nieuwmarktbuurt, in het Oostelijk Havengebied, in de Staatsliedenbuurt en in Osdorp. Wandel ze allemaal!


Kijk voor routebeschrijvingen, openingstijden en actuele informatie op www.soundtrackcity.nl. Soundtrackcity Amsterdam is een idee van Renate Zentschnig, theatermaker en onafhankelijk producent. 


Walter van Teeffelen

www.avantiproductions.nl 


Reageer ook