Afvallen is moeilijk!!

Veel, veel meer moeite kost het me om de kilo’s kwijt te raken, dan ik had gedacht.
Iedere dag is er wel weer een reden voor een feestje, terwijl mijn lichaam aangeeft dat dit niet goed voor me is, weet ik me toch moeilijk te bedwingen. Vooraf dacht ik dat 2 kilo per maand een peulenschil zou zijn, maar niets blijkt minder waar.

Jaren geleden, toen ik in “ perfect shape” was en maatje 38 mij bijzonder goed stond las ik eens een boek van Connie Palmen, waar ze de zin en onzin van het lijnen besprak. Volgens Palmen ga je meer aan eten denken als je op dieet gaat en werkt een dieet dan eigenlijk altijd contraproductief. Jaren lang kon ik mij wel in de bewering van Palmen vinden en ben nooit op dieet geweest (was dus ook niet nodig).

Maar ja, u herkent het ongetwijfeld, op een zekere leeftijd “vliegen” de kilo’s er aan, zonder dat ik aan diëten dacht. En wat doe je dan? Dan moet je er toch over gaan nadenken. Allerlei hype-gevoelige dieten, zoals brooddieet, sherrydieet, motignac, sonja bakker, etc heb ik de revu zien passeren, maar links laten liggen. Gewoon wat rustiger aan doen werkt ook niet bij mij. Er zit nog maar 1 ding op, vanaf volgende week ga ik de weekmenu’s van Valtaf.nl volgen. Ik heb een Special Care abonnement bij Valtaf.nl en vrijdag krijg ik het nieuwe menu toegestuurd en zal dan in het weekend de inkopen doen, die nodig zijn om me aan het menu te houden.

Maandag a.s. ga ik hier mee beginnen en zal jullie dan op de hoogte houden van de voortgang. Het menu zal ik wel vegetarisch gaan invullen en in het geval van een lunch buitenshuis vanwege het werk zal ik een salade bestellen. Plechtig beloofd!!!
Wie doet er met me mee?

Sandra Blikslager doet in haar column wekelijks verslag van haar afvalervaring op deze website. De 45 jarige Hilversumse is hoofdredacteur van damespraatjes.nl en Bookaccino.nl, samen met haar man heeft ze drie prachtige dochters, is dol op reizen, lezen en waterpolo.


Reageer ook