fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: Mijn man wil niet dat ik zonder anderen met mijn beste vriend afspreek

Karim en ik zijn sinds de middelbare school beste vrienden. We zijn inmiddels allebei getrouwd, hebben kinderen en wonen in een andere stad. Het is ons tot nu toe altijd gelukt om elkaar minstens één keer per maand te zien en hier zijn we heel blij mee. Helaas is mijn man heel erg jaloers en wil hij niet dat ik zonder anderen erbij met Karim afspreek.

Mijn man gelooft niet dat mannen en vrouwen beste vrienden kunnen zijn, zonder dat er seks en/of liefde bij komt kijken. Karim en ik bewijzen al twintig jaar het tegenovergestelde, maar hij laat het maar niet los. Nu zeg ik elke keer maar dat er een vriendin bij is, om hem gerust te stellen, maar het voelt ook niet goed om te liegen. De vrouw van Karim is er heel makkelijk in; zij gunt haar man deze vriendschap.

Ik heb het gevoel te moeten kiezen tussen mijn man en mijn beste vriend. Dit doet mij heel veel pijn, want ik kan zonder allebei niet. Dat mijn man mij niet volledig vertrouwt, doet misschien nog wel het meeste pijn. Ik heb hem nooit bedrogen of hem aanleiding gegeven mij niet te vertrouwen.

Wat kan ik doen?

Groet,
Elles

Wil jij Elles van advies voorzien? Praat dan (op respectvolle wijze) mee in de reacties onder dit artikel. 

1 reactie

Quirien -

Wauw wat een moeilijke situatie!

Mijn personelijke ervaring is dat zulke goede vriendschappen te belangrijk zijn om uit de weg te gaan. Mijn beste vriend en ik kennen elkaar nu acht jaar en ik heb op een gegeven moment het contact met hem sterk verminderd omdat mijn vriendje van toen heel jaloers was.
Achteraf ongelofelijk veel spijt van en heel blij dat we de draad weer konden oppakken nadat het uit ging met die vriend. Sindsdien nooit meer een relatie boven mijn beste vriend verkozen, ondanks dat sommige jongens dat echt niet leuk vonden.

Moet er wel bijzeggen dat ik een stuk jonger ben en niet getrouwd, dus dat de situatie wel anders ligt.

Het lijkt mij dat je het beste zo goed mogelijk met je man kunt blijven communiceren en wellicht hem uitnodigen af en toe mee te gaan zodat hij je vriend ook leert kennen?

Reageer ook