Advies gevraagd: Mijn man vertelt Jan en alleman over ons saaie seksleven

Zoals bij zo veel stellen die al wat langer samenzijn, is het seksleven van mijn man en mij niet bepaald spannend te noemen. We doen het misschien één keer per maand en die enkele keer dat we het wel doen, spatten de vonken er niet bepaald vanaf. Eerst vond ik het jammer, maar sinds een jaar heb ik er een soort berusting in gevonden. Een relatie verandert nou eenmaal en je seksleven verandert mee. 

Maar vanaf het moment dat ik geaccepteerd had dat ons seksleven meer en meer naar de achtergrond verdwijnt, begon mijn man ineens met klagen. En niet tegen mij, maar tegen Jan en alleman! Ik hoorde hem erover tegen zijn neef op een verjaardag en een paar weken geleden maakte hij op een bedrijfsfeestje ook al een pijnlijke opmerking. “Slechter dan ons seksleven kan het niet zijn!” riep hij dronken naar een collega die zei dat hij en zijn vrouw al weken niet intiem waren geweest.

Ik heb hem al meerdere keren verteld dat ik me er hoogst onprettig bij voel als hij dit soort privé zaken met anderen deelt, maar hij denkt dat anders over. “Waarom zou ik liegen? Ons seksleven is toch ook niks meer?” zegt hij dan. Hij hoeft van mij natuurlijk niet te liegen, alleen het zomaar tegen iedereen vertellen gaat mij veel te ver.

Wat kan ik doen?

Wil jij deze lezeres voorzien van jouw advies? Dit kan in de comments onder dit artikel! 


Reageer ook