9 dingen die je niet wist over je favoriete Disney Prinsessen

Ik ben een van de vele meiden die zijn opgegroeid met Disney films. Stuk voor stuk vond (en vind) ik ze geweldig! Eén keer per jaar bekijk  ik op een regenachtige zondagmiddag mijn favoriete films en denk terug aan al die fijne momenten van vroege. Vooral de films met prinsessen vond ik leuk, zoals Assepoester, Doornroosje en natuurlijk Frozen. Ik weet er inmiddels best veel van, maar ik ontdekte ook een aantal weetjes die veel mensen nog niet over de prinsessen weten. Hier 9 dingen die je niet wist over je favoriete Disney Prinsessen:

1. De favoriete prinses van Walt Disney

Disney oprichter Walt Disney heeft een favoriete prinses, namelijk Assepoester! Hij zei ooit: “Er zit iets in dat verhaal waar ik me in kan verplaatsen”.

2. De stilste prinses

De stilste prinses heeft slechts 18 zinnen in haar film: Doornroosje. Eigenlijk vrij logisch als je je bedenkt dat ze het grootste deel van de film ligt te slapen.

3. Prinsessen in broeken

Bijna alle prinsessen dragen jurken in de films, op twee prinsessen na: Jasmine en Mulan. En het staat ze prachtig!

4. Linkshandige prinsessen

Grappig, hier hadden wij nog nooit over nagedacht, maar ook Disneyprinsessen zijn links- of rechtshandig. Ze zijn allemaal rechtshandig, op Mulan en Tiana na, zij zijn linkshandig.

5. Rode haren

Ariel heeft rode haren gekregen om ervoor te zorgen dat mensen haar niet verwarren met de blonde Daryl Hannah uit Splash.

6. Dezelfde dansjes

Toen Disney Belle en het beest maakte, hadden ze bijna niet genoeg tijd. Ze besloten de dans van Belle en het beest niet te bedenken, maar te kopiëren van de dans uit Doornroosje.

7. Werkloosheid onder de prinsessen 

De enige prinses die ooit een echte baan had, was Tiana. Ook Assepoester werkte wel, maar zij kreeg er nooit voor betaald. Dit maakt het slavernij.

8. Tieners

De enige prinses die geen tiener is, is prinses Elsa. In Frozen is de 21 jaar oud. Sneeuwwitje is een stuk jonger, namelijk 14 jaar!

9. De laatste prinses

Walt Disney kwam te overlijden in 1966. De laatste prinses die hij bedacht was Doornroosje.

Lachen! Wat als de Disney prinsessen nu zouden leve en een zwembadfeestje gaven?


2 reacties

Ik -

Ik heb zin in……”………… Se

Jules Vismale -

Assepoester (1950) was altijd mijn favorietste Disney- prinses daar zij meer in beeld was en altijd werd overheerst door haar stief-familie. Het is een prachtige jongedame die veel tegenslagen kent maar uiteindelijk haar ware droomprins vindt daar zij wordt vernederd maar ook wordt verhoogd. Als de lieve Assepoester op haar knieën de vloer schoonmaakt is dat voor veel meisjes juist de ultieme vernedering maar dat maakt haar juist zo interessant en niet saai.
Ik besloot zelf ook eens in mijn huis voor Assepoester te spelen waarbij ik mij kleedde in een geel T-shirt en een gele Chino-broek. Toen ging ik stof nemen en op mijn. knieën zitten waarbij mijn omhoogstaande achterwerk mooi strak in die broek kwam te staan! Zelfvernedering is nou eenmaal niet slecht voor mannen en vrouwen, gelijk aan Assepoester.

Reageer ook