5 dingen die je niet wist over de baan van First Lady

Deze week is het dan zover: Barack Obama neemt afscheid als president van de Verenigde Staten en Donald Trump zal het stokje van hem overnemen. Tijdens de inauguratie wordt niet alleen de nieuwe president beëdigd, maar ook de grote verhuizing vindt dan plaats. De spullen van de Obama’s worden uit het Witte Huis gehaald en vervangen door het interieur van de Trump’s. Ook is dat het moment dat Michelle Obama geen First Lady meer is, maar dat Melania Trump de taak op zich neemt. Tijdens de campagne van haar man heeft ze nog weinig van zich laten zien en we zijn heel benieuwd hoe het zal lopen als ze daadwerkelijk in functie is.

We vonden het leuk om jullie wat meer te vertellen over de baan van First Lady. We hebben hier een aantal zeer opmerkelijke weetjes voor jullie verzameld!

1. De First Lady hoeft niet de vrouw van de President te zijn

Als een president geen vrouw heeft, dan kan hij een andere First Lady kiezen. Denk hierbij aan een nichtje, dochter of zelfs een schoondochter.

2. De First Lady hoeft niet in het Witte Huis te wonen

Het is voor de First Lady niet verplicht om bij de president in het Witte Huis te wonen. Als Melania Trump liever in New York zou willen wonen, is dat geen probleem.

3. Van de First Lady wordt verwacht dat ze meerdere goede doelen steunt

De First Lady is vaak een soort ambassadeur op het gebied van humanitair werk. Zo deed Michelle Obama veel omtrent onderwijs voor meisjes en tegengaan onder obesitas bij kinderen. Wat Melania zal doen, is nog niet bekend.

4. De First Lady krijgt geen salaris

Als First Lady hoef je geen salaris te verwachten en je mag zelfs geen cadeau’s boven een bepaald prijsniveau aannemen. Haar kosten worden wel gedekt, zoals reiskosten, onderdak en haar beveiliging. Ook als ze niet de vrouw van de president is en niet in het Witte Huis woont.

5. De First Lady is verantwoordelijk voor alle ceremoniële en sociale evenementen in het Witte Huis

Van de First Lady wordt verwacht dat ze de gastvrouw is tijdens sociale en ceremoniële evenementen in het Witte Huis. Ook als ze daar niet woont.

Wist jij dit al? Wij nog niet! Vooral niet dat de First Lady helemaal niet de vrouw van de president hoeft te zijn. Hoe dan ook; we wensen Melania heel veel succes toe. Het zal niet makkelijk worden!

Afscheid Michelle Obama

Michelle Obama gaf een prachtig afschiedsinterview bij Oprah. Deze bekijk je hier. Michelle, we gaan je missen! Het volledige interview bekijk je hier:

https://www.youtube.com/watch?v=t4AxYF-L3KE


Reageer ook