Damespraatjes Damespraatjes

18-jarige vrouw aangevallen door agressieve hond – politie schiet de hond dood

Honden zijn meestal lieve en gezellige dieren, maar helaas kan het ook weleens misgaan. Waarom een hond agressief reageert is niet altijd duidelijk, maar het zou natuurlijk niet moeten gebeuren. Afgelopen weekend ging het in Den Haag helemaal mis met een agressieve hond. Hierbij raakte de 18-jarige Julia ernstig gewond.

Ernstig letsel

Julia was onderweg naar de avondwinkel, toen ze zag dat er een puppy werd aangevallen door een agressieve hond. Zij en andere omstanders probeerden het hondje te redden, maar verloor hierbij het evenwicht. De hond heeft Julia vervolgens flink te grazen genomen, waarbij ze ernstig letsel in het gezicht opliep. Hier is ze inmiddels aan geopereerd. Binnenkort moet ze terugkomen voor een tweede ingreep.

Doodgeschoten

Na de aanval zijn de eigenaren van de agressieve hond er direct vandoor gegaan en lieten Julia ernstig gewond achter. Naar aanleiding van het politieonderzoek is de woon- en verblijfsplaats van de eigenaren en de hond achterhaald. “We zijn naar de woning gegaan en probeerden contact te maken met de hond. Toen viel hij collega’s aan”, vertelt een woordvoerder van de politie. De hond bleef erg agressief en de agenten hebben de hond moeten doodschieten.

De eigenaar van de hond is aangehouden.

Afbeelding boven artikel: Privé foto Julia


Reageer ook