Damespraatjes Damespraatjes

103-jarige huisarts loopt marathon in strijd tegen Coronavirus

Heb jij ook weleens dat je op de bank ligt en eigenlijk geen zin hebt om er af te komen om te sporten? Ik heb het echt all the time en ik denk dat dat een van de redenen is waarom ik nooit echt fit lijk te worden. Haha! Wie daar geen last van heeft is de 103-jarige voormalig huisarts Alfons Leempoels uit het Vlaamse Rotselaar. Hij liep afgelopen dinsdag een marathon uit in strijd tegen het Coronavirus. Wauw!

“Wij, klein en groot, krijgen corona dood!”, zei de voormalig huisarts na zijn marathon die maar liefst 25.000 euro opbracht. Het geld zal worden gebruikt voor onderzoek naar het virus door de Katholieke Universiteit Leuven.

Etappes

Leempoels liep de marathon niet in één keer. Hij deed het in etappes, gewoon in zijn achtertuin. Elke dag liep hij tien rondjes en bij ieder rondje deed hij een bamboestokje in een emmer. Als de bamboestokjes allemaal in de emmer terecht waren gekomen, was de marathon compleet. Dit gebeurde dinsdagavind onder luid applaus van vrienden, familie en collega’s.

Geen sportman

“Ik heb geen moeilijkheden of inzinkingen gekend tijdens mijn tocht, dus het was niet nodig om me de hemel in te prijzen. Onderzoek kost veel geld en daarom wilde ik geld in het laatje brengen. Ik ben nooit een sportman geweest, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb” zei Leempoels in zijn speech na het uitlopen van de marathon.

Ereburger

Als klap op de vuurpijl is Leempoels tot ereburger van de gemeente benoemd. Niet alleen zijn marathon bezorgde hem het ereburgerschap, hij zette zich al langer in voor de gemeenschap. “Hij heeft zich decennialang onbaatzuchtig dag en nacht ingezet voor de inwoners van onze gemeente”, zei de burgemeester.

Praat mee

Nou, ik heb het gevoel niet meer echt een excuus te hebben om op de bank te blijven zitten. Vinden jullie het ook zo knap van deze man die toch wel erg op leeftijd is? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.


Reageer ook