fb

Twee AVG-maaltijden, maar dan anders!

Een paar maanden geleden was ik bij een presentatie van MAGGI aanwezig. Naast dat we heel veel lekkere hapjes mochten proeven, was er ook een aantal presentaties. Waaronder een presentatie over de eetgewoonten van Nederlanders. En ik moet zeggen… De resultaten waren nogal shocking! Zo werd er verteld dat de Nederlandse vrouw gemiddeld slechts 5(!) recepten uit haar hoofd weet. En dat de Aardappel-Vlees-Groente-maaltijd nog steeds de meest geliefde is. Had jij dat verwacht? Ik echt niet!

Daarom vandaag: twee échte AVG-maaltijden. Maar dan anders!

  1. Vis met paprika-kaassaus, regenboogsalade en krieltjes 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 visfilets (ik heb Pangasiusfilet gebruikt, maar je kan bijvoorbeeld ook voor Kabeljauw gaan)
  • 500 gram minikrieltjes
  • 1 pakje MAGGI kaassaus
  • 1 paprika, in repen gesneden
  • 1 komkommer, in repen gesneden
  • handje tauge
  •  1 mango, in repen gesneden
  • paar takjes koriander, fijngesneden
  • 1 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 1/2 rode kool, in reepjes gesneden
  • Boter om in te bakken
  • Bloem
  • Olie/azijn voor door de salade
  • Peper en zout

Eventueel: voeg lekker pinda’s aan de salade toe. Wil je ‘m iets pittiger? Doe er dan een halve rode peper doorheen.

Ingredienten recept 1

Bereiding

  1. Doe de gesneden komkommer, mango, bosui en rode kool bij elkaar in een bak. Voeg hier de taugé en fijngesneden koriander bij. Maak de salade af met een beetje olie, azijn, peper en zout.
  2. Bak de krieltjes op middelhoog vuur in boter en roer af en toe even door.
  3. Laat ondertussen de paprika in 5 minuten gaarkoken. Zet deze stukjes opzij.
  4. Paneer de vis met wat bloem. Laat boter warm worden in een pan. Zodra het begint de borrelen doe je de vis erbij. Bak deze in 5 minuten gaar.
  5. Kook de paprika in 10 minuten tot hij zacht is. Giet het water af en pureer de paprika.
  6. Bereid, terwijl de vis gaart, de MAGGI kaassaus zoals op de verpakking. Voeg, zodra de saus begint in te dikken, de gekookte paprika erbij en roer dit door elkaar.
  7. Voeg eventueel pinda’s en rode peper aan de salade toe.

Eet smakelijk!

  1. Maaltijdcurry met aardappel, kip en groenten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram krieltjes
  • 300 gram kipfilet,in stukjes gesneden
  • 1 paprika, in reepjes
  • 250 gram doperwtjes
  • 200 gram sperziebonen, haal de puntjes eraf
  • 2 pakjes MAGGI Kerriesaus
  • Boter om in te bakken

Ingredienten recept 2

Bereiden 

  • Kook de boontjes zo’n 3-4 minuten. Ze zijn dan nog niet helemaal gaar, maar dit komt later.
  • Bak de kip in een grote wokpan op middelhoog vuur. Schroei alleen dicht. Ook hierbij komt de garing aan de binnenkant later.
  • Gooi de aardappeltjes bij de kip en laat deze ook vast warm worden.
  • Bereid ondertussen in een andere pan de MAGGI Kerriesaus. Gebruik 750 ml water, i.p.v. 500 ml water.
  • Doe de saus in de pan bij de kip en aardappel en voeg hier ook de paprika, doperwtjes en sperziebonen aan toe.
  • Breng de curry tegen het kookpunt aan en laat dan op laag vuur nog 5 minuten doorsudderen.

Eet smakelijk!

Deze 2 recepten van Mara zijn ook terug te vinden op de website van MAGGI. En hier zijn we best trots op.

  1. Vis met paprika-kaassaus, regenboogsalade en krieltjes 
  2. Maaltijdcurry met aardappel, kip en groenten

Reageer ook