fb

Recept: Maaltijdsoep met rode curry en kokosmelk

Wat voor weer het ook is ik vind het altijd heerlijk om soepjes te eten. Maar als je het als maaltijd eet, heb ik vaak wel wat meer nodig dan alleen een kopje bouillon. Deze maaltijdsoep met curry en kokosmelk is super lekker, makkelijk te maken en heerlijk voor het hele gezin. Laat je hem een dagje staan? Dan is hij nog lekkerder. Wil je hem meteen eten, dat kan natuurlijk ook.

Ingrediënten (voor 5  personen)

1 pot Maggi basis voor soep Kip
175 gram kipfilet (in kleine reepjes)
2 eetlepels rode curry pasta
400 ml kokosmelk
100 gram taugé
100 gram paddenstoelen (kleingesneden)
1 rode paprika (in reepjes)
1 lente uitje (in ringen gesneden)
1 bosje basilicum
200 ml water
250 gram glasnoedels (ongekookt)

 Bereiden

  1. Bak de curry pasta 1 minuut in een grote soeppan
  2. Doe hier de kokosmelk bij en laat koken. Voeg vervolgens de Maggi basis voor soep Kip en het water toe.
  3. Doe hier de paprika en paddenstoelen bij. Laat 5 minuten koken.
  4. Doe er nu de kip en taugé bij. Laat weer 5 minuten koken.
  5. Voeg tot slot de glasnoedels en de basilicumblaadjes aan de soep toe. Laat ook dit 5 minuten meekoken.
  6. Serveer de soep met de lente uitjes. Eet smakelijk!

Dit recept van Mara staat ook op de website van Maggi.

Maaltijdsoep 2

1 reactie

Juce -

Dit blijft een heerlijk recept! Ik was blij dat ik het nog kon vinden, want op de website van Maggi staat het recept inmiddels niet meer…

Reageer ook