Goddelijke homemade truffelkruidnoten

Mijn zusje heeft tijdens de wintermaanden altijd een wel héél lekkere verslaving: truffelkruidnoten. En oh oh oh, wat geef ik haar gelijk. Om haar een beetje in haar verslaving bij te staan, leek het me een leuk zondagmiddagklusje om zelf truffelkruidnoten te maken. En het was niet alleen heel leuk, maar ze zijn ook nog eens ontzettend lekker. Hier het recept!

Ingrediënten

  • Kruidnoten bakmix (wil je ze niet zelf bakken of heb je geen oven? koop dan gewoon kruidnoten in de winkel)
  • 250 gram witte chocolade
  • 1 pak cacaopoeder

Bereiden

1. Bereid de kruidnoten zoals aangegeven op de verpakking. Wij hebben ze iets groter gemaakt dan normale kruidnoten. Hierdoor zien ze er imposanter uit en zit het een beetje tussen een koekje en een kruidnoot in.

2. Laat de kruidnoten na het bakken even afkoelen. Smelt ondertussen au bain-marie de chocolade.

3. Zet de chocolade opzij en doe het cacaopoeder in een diep bord.

4. Neem nu steeds één kruidnoot en doe hem in de gesmolten chocolade. Wanneer de kruidnoot helemaal doordrenkt is met chocolade leg je hem in het cacaopoeder. Zorg er ook voor dat de kruidnoot helemaal omringt is met cacao.

5. Leg de kruidnoot op een bord en herhaal dit tot alle kruidnoten op zijn. Zet het bord 1 – 2 uur in de ijskast, zodat de chocolade hard kan worden.

Eet smakelijk!

truffelpepernoten

 


Reageer ook