Aubergine salade met feta en munt

Ik ben gek op salades. Mijn all time favourite is een lauw-warme geitenkaas salade met balsamicodressing, walnoten en gekarameliseerde vijgen. Maar, omdat je niet elke dag een geitenkaas salade kan eten, maak ik soms ook andere salades. Vandaag probeerde ik deze aubergine salade met feta en munt. Super lekker en écht een aanrader als je zin hebt een lichte maaltijd. Zo maak je hem!

Ingrediënten (2 personen)

1 aubergine
2 handen kerstomaatjes (doormidden gesneden)
1 bosui (in ringetjes gesneden)
100 gram feta
10 blaadjes munt (klein gesneden)
4 handen veldsla
Granaatappeldressing
Olijfolie
Peper en zout

Eventueel brood om erbij te serveren. Ik vindt Turksbrood hier erg lekker bij, maar iets anders kan natuurlijk ook.

Bereiden

1. Smeer de aubergines in met olijfolie en grill ze op een grillplaat of in een grillpan. Heb je dit niet? Je kan de aubergine dan ook gewoon in een normale pan gaarbakken.

2. Laat de aubergine 30 minuten afkoelen in de ijskast.

3. Verdeel de sla over twee borden. Leg hier de plakjes aubergine overheen.

4. Voeg de tomaatjes, bosui en munt hier ook aan toe. Kruimel de feta over de salade.

5. Schenk naar smaak granaatappeldressing over de salade. Als je het lekker vindt kan je ook nog wat zout en peper toevoegen.

6. Serveer de salade met het brood.

Lees ook: Pulled Chicken Sandwich

Salade auberine en feta 2


Reageer ook