Aanraken is leven! Mara leert je om het knuffelhormoon aan te maken! // Winnaars bekend!

https://www.youtube.com/watch?v=UDqIcaTR_Yc

Een tijdje geleden schreven we een artikel over waarom je na de seks zo makkelijk in slaap komt. Eén van de redenen is dat je na het bereiken van een orgasme, oxytocine aanmaakt. Oxytocine is een hormoon en neurotransmitter die meer doet dan je alleen een fijn gevoel geven na een orgasme, het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Vandaag gaan we het hier wat uitgebreider over hebben. Oh, en voordat je verder leest; bekijk de mooie video bovenaan dit artikel. Deze vat de boodschap en het belang van dit artikel prachtig samen. Onderaan dit artikel vind je  een winactie die we jullie in samenwerking met Sanex aanbieden. Dit is ter ere van de nieuwe Sanex Touch campagne. Want, aanraken is leven!

Vlinders in je buik 

Toen ik mijn vriend voor het eerst zag, sprongen de vonken vrijwel meteen over. Al vanaf ons eerste gesprek was ik in de zevende hemel en werd mijn lichaam overladen met gevoelens van liefde, warmte, veiligheid en geborgenheid. Heerlijk, al die vlinders in mijn buik! Hoewel verliefdheid een lekker gevoel geeft, is het natuurlijk wel duidelijk dat dit niet door échte vlinders komt. Wanneer je in contact bent met iemand waar je verliefd op bent, wordt er in de hypothalamus oxytocine aangemaakt. De oxytocine geeft je niet alleen vlinders in je buik, het zorgt er tegelijk ook voor dat het stresshormoon cortisol (wat in hetzelfde gebied in het brein wordt aangemaakt) afneemt. Hierdoor is het een natuurlijke stress-verlichter, die zorgt voor een verlaging van de hartslag en bloeddruk. Gezond dus!

161028_1340-sanex_child

Knuffelhormoon

Je maakt oxytocine niet alleen aan als je verliefd bent, ook wanneer je in contact bent met je beste vrienden, kinderen of huisdieren kan je oxytocine aanmaken. Er wordt weleens gezegd dat een innige (en oprechte) knuffel van minstens 30 seconden je al het lekkere en ontspannen oxytocine-gevoel kunnen geven. Je leest: het wordt niet voor niets het knuffelhormoon genoemd.

Al met al blijkt wel dat het ervaren van een mooie, fijne aanraking met een geliefde enorm belangrijk is. Niet alleen op emotioneel gebied, maar ook op het fysieke vlak. Toevallig had ik laatst écht een oxytocine momentje. Ik had een flinke rotdag achter de rug en voelde me gestresst en verdrietig. Gelukkig, was mijn collega/moeder Sandra nog op kantoor, die me voordat ik op de fiets naar huis stapte een fijne knuffel gaf. Je raadt het al; door de lieve aanraking van mijn mama voelde ik al snel de oxytocine door mijn aderen stromen, waardoor ik me veel beter voelde.

Sanex Touch Moments

Niet alleen wij willen jullie stimuleren om door middel van een aanraking iemand te steunen of een mooi moment nog fijner te maken, ook Sanex heeft momenteel een bijzondere campagne lopen: de Sanex Touch campagne. Sanex weet als geen ander wat aanrakingen doen en wil iedereen daarom op positieve wijze stimuleren om dit wat vaker te doen.

Winnen!

Ook mogen we in samenwerking met Sanex twee prachtige prijzen weggeven: een Wellness Voucher t.w.v. € 100 en een Sanex Verwenpakket met Sanex producten en leuke extra’s.

De winnaars zijn:

  • Wellnessbon t.w.v. € 100: Leanne
  • Sanex verwenpakket: Jorine

Leanne en Jorine, we zullen contact met jullie opnemen via jullie Instagrampost!

Dank iedereen voor het meedoen aan deze winactie. Ook dank aan Sanex voor het beschikbaar stellen van de fijne prijzen!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl


8 reacties

Arjen -

Prachtige campagne van Sanex! Meer nieuws over Oxytocine op http://www.oxytocine.nl

Nancy van Heck -

Mooie en een fijne actie ik doe graag mee.

sandra -

Super leuk dat jullie allemaal meedoen aan deze winactie op Instagram. Vergeet trouwens niet je profiel openbaar te zetten en #sanextouch en #damespraatjes bij de post te zetten zodat we de het makkelijk terug kunnen vinden. Go for it Ladies! Liefs van Sandra van Damespraatjes xx

Anna -

Wat een ontzettend gave prijs-te mooi om waar te zijn-
Wie dat wint heeft het zo heerlijk en zo fijn!
Alvast van harte lieve winnaar-geniet met heel je wezen-
Ik zal later in ”Damespraatjes” wel de namen van de winnaars lezen!

Hilda -

mooie actie!! win heel graag….

Holkenborg -

Ik doe graag mee, super actie.

jacqueline -

Wauw dit is een schitterende actie doe super graag mee!

Marieke -

Wat is dit gaaf! Ik kom heel graag in aanmerking voor die Wellness Voucher en ga zeker meedoen op Instagram #damespraatjes #SanexTouch. Liefs Marieke xx

Reageer ook